Skip to content Skip to sidebar Skip to footer
0 items - $0.00 0

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΚΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ

Σίμος: Ο Μέταλ Σεφ που Θα Ήθελα Μαζί μου στο Squid Game

Σίμος: Ο Μέταλ Σεφ που Θα Ήθελα Μαζί μου στο Squid Game Γνώρισα τον Σίμο στο Che Cucina / Barra Suda Americana στον Πειραιά. Δεν πήγα απλά να φάω—κατέλαβα το μέρος. Ξέρεις αυτή τη φάση που μπαίνεις σε μια κουζίνα, βλέπεις τα πιάτα να βγαίνουν και σκέφτεσαι «Ωραία, ποιος διάολος το έφτιαξε αυτό;» Αυτός ήταν ο…

Ψηφιακή Κάρτα : Όταν η Νομοθεσία Σκοτώνει την Κουζίνα

Ψηφιακή Κάρτα : Όταν η Νομοθεσία Σκοτώνει την Κουζίνα Ας μην κοροϊδευόμαστε. Η νέα Ψηφιακή Κάρτα Εργασίας μπορεί να μοιάζει με σωτηρία για τους υπαλλήλους, αλλά για όσους κρατάνε ένα εστιατόριο ζωντανό—με αίμα, ιδρώτα και απλήρωτους λογαριασμούς—είναι ακόμα ένα καρφί στο φέρετρο της πραγματικότητας του F&B. Και αν νομίζετε ότι αυτό είναι υπερβολή, ρωτήστε τον ιδιοκτήτη…

Γιατί Είναι Τραγικό να Βλέπεις Έναν Σεφ Άνω των 50 στην Κουζίνα

Υπάρχει κάτι το θλιβερό, το σχεδόν τραγικό, στο να βλέπεις έναν σεφ πάνω από 50 ακόμα να μαγειρεύει στο ίδιο καζάνι της κόλασης. Όχι γιατί δεν είναι καλός – είναι μάλλον καλύτερος από ποτέ. Αλλά γιατί ξέρεις ότι το σύστημα δεν φτιάχτηκε για να τον αφήσει να ζήσει. Ο κόσμος λατρεύει τη γαστρονομία, γουστάρει το θέαμα,…

Μιχάλης: Η παραλίγο Κουζινική Καταστροφή του μαθητευόμενου

  Ξέρεις εκείνον τον τύπο που μπαίνει στην κουζίνα και από το πρώτο δευτερόλεπτο που πατάει το πόδι του μυρίζεις την καταστροφή; Αυτός ο τύπος ήταν ο Μιχάλης. Εμφάνιση: Ύψος – Με το ζόρι 1.60. Σώμα – Λιγότερο «μάγειρας», περισσότερο «εξαφανισμένος μαθητής γυμνασίου». Μουστάκι – σαν εφηβική τριχοφυΐα που δεν ήξερε αν…

“The Bear” vs. Η Πραγματική Κουζίνα: Λιγότερο Netflix, Περισσότερο Ιδρώτα

  Όλοι λένε ότι The Bear είναι η πιο ρεαλιστική μαγειρική σειρά. Και ναι, το χάος, το άγχος και η πίεση είναι αληθινά. Αλλά ξέρετε τι δεν είναι; Η ωμή, βρώμικη, χωρίς φίλτρο πραγματικότητα της κουζίνας. Γιατί ας είμαστε ειλικρινείς… τίποτα από αυτά που βλέπεις στην TV δεν είναι 100% αληθινό. The Bear και MasterChef…

Dont Touch my knife, I dont touch your Dick

  (Ή γιατί το να δανείζεσαι το μαχαίρι κάποιου άλλου είναι αμαρτία στην επαγγελματική κουζίνα) Υπάρχουν κάποιοι απαράβατοι νόμοι στις κουζίνες που δεν είναι γραμμένοι πουθενά—αλλά παραβίασέ τους και θα σε βρουν τα χειρότερα δεινά. Και στην κορυφή της λίστας βρίσκεται ο απόλυτος κανόνας: ΔΕΝ ΑΓΓΙΖΕΙΣ ΤΟ ΜΑΧΑΙΡΙ ΤΟΥ ΑΛΛΟΥ ΜΑΓΕΙΡΑ. Ποτέ. Για κανέναν λόγο.…

Η Γαστρονομική Μιζέρια και η Ανάγκη να Ξαναγαπήσουμε τη Μαγειρική

Φτάνει με τις Συνταγές, τους Food Bloggers και το Κουρασμένο Fine Dining Σοβαρά τώρα, πόσες ακόμα παραλλαγές για καρμπονάρα χωρίς κρέμα γάλακτος ή για «το τέλειο χούμους με κάσιους» μπορούμε να ανεβάσουμε; Ο κόσμος δεν χρειάζεται άλλον έναν food blogger να μας εξηγεί με ύφος Ντοστογιέφσκι πώς να ψήσουμε ένα αυγό ή πώς να φτιάξουμε…

🎫 Ο ΔΙΑΒΟΛΟΣ ΦΟΡΑΕΙ ΕΚΤΥΠΩΤΗ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΩΝ 🎫

  (ή αλλιώς, το soundtrack της μαγειρικής κολάσεως) Υπάρχουν ήχοι που σου φέρνουν χαρά. Το άνοιγμα μιας παγωμένης μπύρας μετά το service. Το “σερβίς τελειώσαμε” του Sous Chef. Το τρίξιμο μιας τέλεια ψημένης κρούστας πάνω σε ένα μοσχαρίσιο ribeye. Και μετά, υπάρχει ΑΥΤΟ. Ο εκτυπωτής παραγγελιών. Ο μηχανισμός του τρόμου. Ο μετρονόμος της καταστροφής. Ο…

“Το Ένα Πιάτο που θα με Στείλει στον Ψυχίατρο”

  (Ή αλλιώς, πώς ένα φαγητό μπορεί να καταστρέψει την ψυχή ενός σεφ.) Κάθε σεφ έχει εκείνο το ένα πιάτο. Το καταραμένο. Το μαγειρεύεις 500 φορές την εβδομάδα, το ξέρεις απ’ έξω και ανακατωτά, αλλά κάθε φορά, κάποιος θα βρει λόγο να το στείλει πίσω. Για μένα; Ήταν το γαμημένο τρουφοριζότο. Η Ατελείωτη Προετοιμασία του…