Skip to content Skip to sidebar Skip to footer
0 items - $0.00 0

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΚΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ

Από τα ΜΜΕ του “Αθηνοράματος” στη Ζωή του “Ζοζέφ”: Η Κατερίνα Ρεμούνδου Δεν Είναι Απλώς Μαγείρισσα – Είναι Φαινόμενο

Υπάρχουν άνθρωποι που απλά μαγειρεύουν και υπάρχουν αυτοί που ζουν για να μαγειρεύουν. Η Κατερίνα Ρεμούνδου ανήκει ξεκάθαρα στη δεύτερη κατηγορία. Δεν είναι απλά μια σεφ. Είναι μια μαγειρική εγκυκλοπαίδεια με πόδια, μια “culinary anarchist”, και μια γυναίκα που μπορεί να σου μιλάει έξι ώρες για το σωστό μέγεθος της αγγουρίδας – και εσύ, παρόλο…

“Έλληνες Σεφ: Ενωθείτε ή Κάψτε το Φαγητό Μαζί”

Γιατί η ελληνική γαστρονομία χρειάζεται λιγότερο εγωισμό και περισσότερη ομαδικότητα Ας το πούμε ξεκάθαρα: δεν υπάρχει τίποτα πιο διασκεδαστικό από το να βλέπεις δύο Έλληνες σεφ να προσπαθούν να συνεργαστούν. Είναι σαν να βάζεις δύο πετεινούς στο ίδιο κοτέτσι και να ελπίζεις πως θα καταλήξουν να αγκαλιαστούν. Έχουμε μια χώρα γεμάτη μερικούς από τους πιο ταλαντούχους…

“Μαχαίρια και Λεωφορεία: Πώς να Μην Καταλήξεις σε Κρατητήριο Μετά τη Βάρδια” 🔪🚌

“Μαχαίρια και Λεωφορεία: Πώς να Μην Καταλήξεις σε Κρατητήριο Μετά τη Βάρδια” 🔪🚌 Ας το πούμε έξω από τα δόντια: αν είσαι σεφ στην Ελλάδα, το να κουβαλάς τα μαχαίρια σου από το σπίτι στη δουλειά είναι σαν να παίζεις ένα περίεργο ρωσική ρουλέτα με την ελληνική αστυνομία. Μέσα στην κουζίνα, το μαχαίρι είναι…

Σίμος: Ο Μέταλ Σεφ που Θα Ήθελα Μαζί μου στο Squid Game

Σίμος: Ο Μέταλ Σεφ που Θα Ήθελα Μαζί μου στο Squid Game Γνώρισα τον Σίμο στο Che Cucina / Barra Suda Americana στον Πειραιά. Δεν πήγα απλά να φάω—κατέλαβα το μέρος. Ξέρεις αυτή τη φάση που μπαίνεις σε μια κουζίνα, βλέπεις τα πιάτα να βγαίνουν και σκέφτεσαι «Ωραία, ποιος διάολος το έφτιαξε αυτό;» Αυτός ήταν ο…

Ψηφιακή Κάρτα : Όταν η Νομοθεσία Σκοτώνει την Κουζίνα

Ψηφιακή Κάρτα : Όταν η Νομοθεσία Σκοτώνει την Κουζίνα Ας μην κοροϊδευόμαστε. Η νέα Ψηφιακή Κάρτα Εργασίας μπορεί να μοιάζει με σωτηρία για τους υπαλλήλους, αλλά για όσους κρατάνε ένα εστιατόριο ζωντανό—με αίμα, ιδρώτα και απλήρωτους λογαριασμούς—είναι ακόμα ένα καρφί στο φέρετρο της πραγματικότητας του F&B. Και αν νομίζετε ότι αυτό είναι υπερβολή, ρωτήστε τον ιδιοκτήτη…

Γιατί Είναι Τραγικό να Βλέπεις Έναν Σεφ Άνω των 50 στην Κουζίνα

Υπάρχει κάτι το θλιβερό, το σχεδόν τραγικό, στο να βλέπεις έναν σεφ πάνω από 50 ακόμα να μαγειρεύει στο ίδιο καζάνι της κόλασης. Όχι γιατί δεν είναι καλός – είναι μάλλον καλύτερος από ποτέ. Αλλά γιατί ξέρεις ότι το σύστημα δεν φτιάχτηκε για να τον αφήσει να ζήσει. Ο κόσμος λατρεύει τη γαστρονομία, γουστάρει το θέαμα,…

Μιχάλης: Η παραλίγο Κουζινική Καταστροφή του μαθητευόμενου

  Ξέρεις εκείνον τον τύπο που μπαίνει στην κουζίνα και από το πρώτο δευτερόλεπτο που πατάει το πόδι του μυρίζεις την καταστροφή; Αυτός ο τύπος ήταν ο Μιχάλης. Εμφάνιση: Ύψος – Με το ζόρι 1.60. Σώμα – Λιγότερο «μάγειρας», περισσότερο «εξαφανισμένος μαθητής γυμνασίου». Μουστάκι – σαν εφηβική τριχοφυΐα που δεν ήξερε αν…

“The Bear” vs. Η Πραγματική Κουζίνα: Λιγότερο Netflix, Περισσότερο Ιδρώτα

  Όλοι λένε ότι The Bear είναι η πιο ρεαλιστική μαγειρική σειρά. Και ναι, το χάος, το άγχος και η πίεση είναι αληθινά. Αλλά ξέρετε τι δεν είναι; Η ωμή, βρώμικη, χωρίς φίλτρο πραγματικότητα της κουζίνας. Γιατί ας είμαστε ειλικρινείς… τίποτα από αυτά που βλέπεις στην TV δεν είναι 100% αληθινό. The Bear και MasterChef…

Dont Touch my knife, I dont touch your Dick

  (Ή γιατί το να δανείζεσαι το μαχαίρι κάποιου άλλου είναι αμαρτία στην επαγγελματική κουζίνα) Υπάρχουν κάποιοι απαράβατοι νόμοι στις κουζίνες που δεν είναι γραμμένοι πουθενά—αλλά παραβίασέ τους και θα σε βρουν τα χειρότερα δεινά. Και στην κορυφή της λίστας βρίσκεται ο απόλυτος κανόνας: ΔΕΝ ΑΓΓΙΖΕΙΣ ΤΟ ΜΑΧΑΙΡΙ ΤΟΥ ΑΛΛΟΥ ΜΑΓΕΙΡΑ. Ποτέ. Για κανέναν λόγο.…